Sinds afgelopen maart leven we in Nederland onder zware restricties naar aanleiding van de corona pandemie. We zijn veranderd in een 1.5 meter maatschappij en veel ondernemingen zijn verplicht gesloten. Als MKB’er word je dagelijks geconfronteerd met de uitdagingen in deze tijd. Echter, elke crisisperiode biedt nieuwe kansen. Hier een paar tips die jouw bedrijf weer up-and-running kunnen maken!

1.Word een digitale held

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel ondernemers hebben nog geen website of social media account. Veel consumenten bestellen producten tegenwoordig online. Dankzij jouw online aanwezigheid weet je producten beter te promoten en zelfs te verkopen! Zo kun je ondanks dat jouw fysieke onderneming gesloten is toch nog omzet behalen!

2.Maak gebruik van jouw community

Over de jaren heen heb je gewerkt aan het opbouwen van een netwerk of community. Bundel je krachten of doe een beroep op jouw vaste klanten! Er kunnen vaak hele creatieve nieuwe ideeën tevoorschijn komen die perfect passen in deze nieuwe realiteit. Ben je horecaondernemer? Organiseer bijvoorbeeld een drive-through met verschillende restaurants waarbij je samen een driegangen diner aanbiedt of tover je parkeerplaats om in een drive-in bioscoop waar jij de snacks en drankjes voor verzorgt!

3.Bedenk speciale corona acties

Veel consumenten begrijpen de noodzaak van het ondersteunen van jou als lokale ondernemer. Nu veel vakanties geannuleerd zijn en het vakantiegeld wordt uitgekeerd zijn veel consumenten bereid dit extraatje aan jouw product te besteden! Bedenk daarom een special actie wat consumenten enthousiast maakt om bij jou iets te kopen!

4.Trek nieuwe klanten aan

Door de crisis zitten veel mensen verplicht thuis. Iedereen merkt ondertussen dat het leven enkel nog bestaat uit corona. Elke avond kijken naar het coronajournaal, corona als gesprekonderwerp aan de eettafel en mocht er een sociale bijeenkomst zijn gaat het ook alleen maar over corona. We zijn allemaal toe aan iets nieuws! Voor jou de ideale kans om jouw schilderworkshop, muziekles, kookworkshop etc. gratis te promoten via een online platform en te verwijzen naar een inschrijfformulier voor meer workshops!

5.Maak Nederland coronaproof

Onze laatste tip gaat over het coronaproof maken van Nederland. Start met het maken van herbruikbare mondkapjes! Misschien kun je jouw windschermen business wel omturnen tot een bedrijf wat gespecialiseerd is in spatschermen. Er zijn veel producten die nu extra hard nodig zijn in deze tijd, en met een paar aanpassingen kun jij deze wellicht leveren!