Zo, daar is die dan, mijn eerste blog. Ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Didier van Hooren en samen met mijn beste vriend Max Meertens heb ik dit jaar StuCon Advisory opgericht.

Als jonge scholier had ik het er al over: “Ik wil een eigen bedrijf starten!”. Waarom? Omdat ik houd van de uitdaging om van ‘niets’ – iets te maken. Uiteraard zijn flink wat plannen de revue gepasseerd, maar er was altijd wel iets dat me tegenhield. Ik was te jong en durfde absoluut geen risico te nemen. Ik was een echte planner en zeker geen dromer.

Afgelopen jaren heb ik bij diverse organisaties ervaring kunnen opdoen als stagiair of vrijwilliger. Ik heb me op verschillende gebieden sterk kunnen ontwikkelen en dat gaf me genoeg zelfvertrouwen om samen met Max in april dit jaar naar de Kamer van Koophandel te stappen om StuCon Advisory in te schrijven.

We hebben het ‘gewoon’ gedaan.

Ons doel: MKB-bedrijven voorzien van goedkoop advies op het gebied van online – en offline marketing. Zij goedkoop advies, wij ervaring en netwerken. Win-win dus.

We zijn begonnen om vanuit ons netwerk bedrijven te benaderen met de vraag of we hen mochten helpen. Komt de klant niet naar ons, dan gaan we toch gewoon zelf naar de klant?  Gewoon doen joh!

Daarnaast zijn we graag van de partij bij netwerkborrels, en dat is niet alleen voor de bitterballen :-).
Als student sta je dan je verhaal te doen aan mensen met misschien wel twee keer zoveel ervaring. Maar ja, ook dat is een kwestie van: gewoon doen!

Tegenwoordig ben ik veel meer een dromer dan een planner. Ik droom liever, omdat een verandering in een droom nooit vervelend is. Toekomstdromen zijn namelijk áltijd positief, ook al is de weg er naartoe niet altijd even makkelijk. Als je écht een droom hebt, dan ga je daar ook 100% voor. Plannen daarentegen kunnen wél vervelend zijn als ze wijzigen. Dat levert juist heel vaak stress en irritaties op, en daar hebben we allemaal mee te maken (gehad). Streef daarom vooral naar dromen voor de toekomst en maak zeker niet te veel plannen! Hoe ik mijn dromen volg? U raadt het waarschijnlijk al: gewoon doen.

Op dit moment heb ik al veel meer geleerd dan ik had kunnen denken (of dromen?). Het opzetten van een eigen bedrijf, het maken van ‘iets’ door te beginnen met ‘niets’, en alles wat komt kijken bij het onderhouden ervan heeft me ontzettend veel opgeleverd. StuCon Advisory biedt mij de mogelijkheid mezelf te ontwikkelen op een manier waar geen enkele studie tegenop kan. Door ervaring op te doen in de praktijk en professionals te ontmoeten worden daadwerkelijk deuren geopend.

Vol goede moed dromen we rustig verder, want dromen moet je zeker niet forceren. Zodra je dromen gaat forceren beginnen ze namelijk akelig veel op plannen te lijken.

Ook een onderneming heeft natuurlijk dromen. Graag help ik u daar namens StuCon Advisory een stapje dichterbij te laten komen. Wij zijn klaar om u te voorzien van goedkoop, deskundig en vooral enthousiast advies. Hoe we dat doen? Daarvoor verwijs ik u graag naar onze website.

Didier